Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija upozorila NATO da prestane kopirati kalašnjikove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je jučer ooptužila NATO da namjerno ne želi vidjeti da se u nekim njegovim zemljama članicama bez licence izrađuju kalašnjikovi, automatske puške ruskog dizajna, i zaprijetila traženjem odštete.

Rusi su ponosni na kalašnjikov - jedan od njihovih najuspješnijih tehnoloških izvoznih proizvoda - koji je u svijetu stekao status ikone otkako je prvi put proizveden 1947. godine.

Pročitajte i ovo NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj "Nepokolebljivi branitelj" Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!" Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

Novi ruski izaslanik pri NATO-u Dmitrij Rogozin ponovio je optužbe kako je potražnja za AK-47 tako velika da ga državne tvrtke u bivšim republikama SSSR-a, koje su sad članice NATO-a, kopiraju bez potrebnih dozvola. Dao je popis tvornica u zemljama članicama NATO-a koje proizvode i izvoze tisuće kopija kalašnjikova na Bliski istok, u Afriku i Aziju.

"Moramo saznati koliko novca su izgubile Ruska Federacija i tvornica koja izrađuje originale", rekao je Rogozin na brifingu za novinare na temu odnosa Rusije i NATO-a. "Ako utvrdimo da Rusiju treba obeštetiti, o tome će se raspravljati", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene