Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno lansiranje

VIDEO Rusija testirala interkontinentalni balistički projektil, pokusna bojeva glava udarila na područje u Kazahstanu: "Cilj testa ispunjen je u potpunosti"

Rusija je provela uspješno testiranje interkontinentalnog balističkog projektila na jugu zemlje, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo obrane, prenosi dpa.

Projektil dugog dometa lansiran je iz Kapustinog Jara u regiji Astrahan na obalama Kaspijskog jezera.

Pokusna bojeva glava kasnije je udarila, kako je planirano, na lokaciju u savezničkom Kazahstanu, objavilo je ministarstvo, a cilj je bio testirati "borbenu sposobnost" projektila.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić izvoz oružja Povjerljivi dokument Pentagona: Srbija je pristala isporučiti oružje Ukrajini

"Lansiranje nam je omogućilo da potvrdimo ispravnost tehničkih rješenja koja su primijenjena tijekom razvoja novih strateških raketnih sustava", stoji u priopćenju ministarstva. Dodaju da su ciljevi testa "ispunjeni u potpunosti".

Nedavno je Kremlj izazvao pomutnju svojom objavom da će stacionirati taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji.

Pročitajte i ovo Interkontinentalna balistička raketa Sarmat Uništava u sekundama Rusija testirala najmoćniju raketu Sotonu II uoči Bidenova dolaska u Kijev: Poznato zašto se Putin nije time pohvalio

Takvo oružje ima kraći domet od interkontinentalnih balističkih projektila, koji mogu prevaliti udaljenosti veće od pet tisuća kilometara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene