Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik napredak u odnosima

Rusija: Špijunska afera ne bi smjela naštetiti odnosima sa SAD-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je nadu da uhićenje navodnih ruskih špijuna u Sjedinjenim Državama neće imati negativnih učinaka na odnose dviju država.

'Računamo na to da uhićenje u Sjedinjenim Državama skupine osoba osumnjičenih za obavještajne aktivnosti u korist Rusije neće imati negativnih učinaka na rusko-američke odnose', rekao je jedan glasnogovornik ruskog MVP-a.

Pročitajte i ovo Charles McGonigal plaćao mu i putovanja Bivši agent FBI-a ide u zatvor: Plaćao ga albanski obavještajac Ilustracija Najčešće protiv Afroamerikanaca FBI objavio zabrinjavajuću analizu: Svaki deseti zločin iz mržnje događa se u školi

>> Rusija: Neki navodni špijuni jesu Rusi, ali nisu radili protiv SAD-a

Ministarstvo je potvrdilo da je upoznato s izjavom glasnogovornika Bijele kuće Roberta Gibbsa koji je minimalizirao posljedice špijunske afere na rusko-američke odnose. 'U godinu i po dana učinili smo velik napredak. Ne vjerujem da će to naštetiti našim odnosima', rekao je u utorak Gibbs.

>> SAD: Ruski špijuni koristili nevidljivu tintu, kodirane poruke...

U nedjelju je u SAD-u uhićeno desetero osoba jer su navodno služili kao tajni agenti ruske vlade s ciljem prodiranja u političke krugove američke vlade i slanja obavještajnih izvješća. Ukupno 11 osoba tereti se za urotu s ciljem da djeluju nezakonito kao agenti Rusije u SAD-u, za što je zapriječena kazna do pet godina zatvora.

>> Fatalna Anna 'zaslužna' za hvatanje ruskih špijuna

Uhićenja su rezultat višegodišnje istrage ruske špijunske mreže u SAD-u koju su proveli FBI, državno tužiteljstvo južnog okruga New Yorka, te služba za kontrašpijunažu, odjela za nacionalnu sigurnost ministarstva pravosuđa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene