Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se jesu li živi

Rusija: Primijećeno plovilo s 15 osoba s potonule platforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plovilo s približno 15 osoba primijećeno je u ponedjeljak u vodama otoka Sahalina, na krajnjem ruskom istoku, nakon brodoloma naftne platforme pri čemu je 16 osoba izgubilo život.

'Iz zrakoplova je uočen čamac za spašavanje s približno 15 osoba. Nije jasno jesu li mrtve ilil žive', izjavio je u ponedjeljak direktor tvrtke AMNGR Jurij Melihov na konferenciji za tisak u gradu Murmansku, na sjeverozapadu Rusije, objavila je novinska agencija Interfax.

Glasnogovornik tvrtke Andrej Bobrov potvrdio je te riječi.  'U to su područje poslani brodovi', dodao je.

No glasnogovornica mjesnog ureda ruskog ministarstva za izvanredna stanja Svetlana Aleksejeva kazala je da te informacije 'nisu točne'.

Platforma Koskaja sa 67 članova posade doživjela je brodolom u nedjelju u vodama Ohotskog mora dok su je, usprkos jakoj oluji i temperaturi ispod 17 stupnjeva Celzija, vukli prema otoku Sahalinu. U nedjelju je spašeno 14 mornara. (Hina)

Pročitajte i ovo 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet? Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene