Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putin potpisao naredbu

Rusija povećala maksimalni broj vojnika za 170.000: "Do ovoga je došlo zbog sve većih prijetnji za našu zemlju"

Rusko ministarstvo obrane
Rusko ministarstvo obrane Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin je potpisao naredbu kojom je povećao maksimalan broj pripadnika oružanih snaga za 170.000 ljudi, objavili su Kremlj i ministarstvo obrane u petak.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je naredbu kojom se povećao maksimalan broj pripadnika ruske vojske za 170.000 ljudi.

Prema potpisanom dokumentu, najveći broj vojnika postavljen je na milijun i 320.000 vojnika. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrio glasnogovornik Izrael neće obnoviti vizu UN-ovoj dužnosnici za humanitarnu pomoć: "Nije objektivna i nepristrana"

"Do povećanja je došlo zbog sve većih prijetnji za našu zemlju povezanih s posebnom vojnom operacijom i proširenjem NATO (saveza) u tijeku", objavilo je rusko ministarstvo obrane.

Ministarstvo je također reklo da je do povećanja broja pripadnika oružanih snaga došlo zbog zapošljavanja ugovornog osoblja, a vojska ne namjerava značajno pojačati regrutaciju ili započeti novi val mobilizacije.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Maksimiru Nesreća na Maksimiru Strava u Zagrebu: BMW-om se zabio u stup, ozlijeđene dvije osobe

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, sada zamjenik čelnika ruskog Vijeća sigurnosti, u petak je rekao da je više od 452.000 ljudi regrutirano u rusku vojsku s ugovorom od 1. siječnja do 1. prosinca 2023.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene