Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove rakete Bulava

Rusija počinje proizvodnju novih balističkih raketa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je počela proizvoditi novu generaciju interkontinentalnih raketa nakon uspješnog pokusnog lansiranja, rekao je viši dužnosnik ruske vlade.

Ruska je vojska izrazila zadovoljstvo testom raketa Bulava provedenim u petak. Bulava je balistička raketa koja se lansira s podmornica a ima domet 8000 kilometara i može nositi nuklearne bojne glave.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Zamjenik ruskog premijera Sergej Ivanov, zadužen za pitanja obrane unutar vlade, rekao je da će ove godine napraviti još jedno probno lansiranje ta da je vojna industrija već počela serijsku proizvodnju tog oružja.

'Planiran je još jedan test Bulave do kraja godine. Istovremeno su naša vojna poduzeća počela masovnu proizvodnju', rekao je Ivanov na sjednici vlade, izvijestila je agencija RIA.

Premijer Vladimir Putin je izjavio da 'Bulava' može probiti proturaketni štit kakav SAD planira postaviti u Poljskoj i Češkoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene