Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo će pogoršati odnose

Rusija: 'Američke sankcije su destruktivne i kratkovidne!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je danas osudila američke sankcije objašnjavajući kako će to samo pogoršati odnos SAD-a i Rusije.

Rusija je ocijenila da su američke sankcije 'destruktivne i kratkovidne' te će samo dodatno pogoršati odnose SAD-a i Rusije koji su zbog ukrajinske krize na najnižoj točki od kraja Drugog svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije!

'Te mjere Washingtona ne mogu donijeti ništa osim daljnjeg pogoršanja američko-ruskih odnosa i stvoriti nepovoljno ozračje u međunarodnim odnosima u kojima odnosi naših zemalja često igraju ključnu ulogu', priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u svojoj prvoj reakciji na najavu novog kruga američkih sankcija koje je u utorak navečer objavio predsjednik Barack Obama.

'Stvarni gubici zbog te destruktivne i kratkovidne politike bit će vrlo konkretni za Washington', dodaje ministarstvo.

'Ovo nije novi Hladni rat, ali Rusiju će skupo koštati'

SAD je u utorak uveo novi krug gospodarskih sankcija protiv ruskih banaka, energetskih tvrtki i vojnih kompanija, što je dosad najozbiljniji odgovor Zapada Rusiji zbog nastavka potpore separatističkoj pobuni u istočnoj Ukrajinie te rušenja malezijskoga putničkog zrakoplova 17. srpnja.

Američki predsjednik Obama je rekao da će sankcije imati 'veći utjecaj na rusko gospodarstvo nego do sada', a donesene su kako bi prisilile Moskvu da prestane podupirati proruske pobunjenike.

SAD će obustaviti izvozne kredite Rusiji i tako otežati financiranje njezina gospodarskog razvoja, a blokirat će i izvoz tehnologije ruskome energetskom sektoru.

Hrvatske tvrke zabrinute zbog sankcija Rusiji i otežanog poslovanja

Nove američke sankcije proširuju popis ruskih banaka pod sankcijama na gotovo sve najveće banke u kojima je država natpolovični vlasnik, osim Sberbanka.

Na meti su VTB, Moskovska banka i Ruska poljoprivredna banka, kao i Ruska ujedinjena brodograđevna korporacija.

Sankcije uvedene brodograđevnoj kompaniji sa sjedištem u Sankt Peterburgu zamrznut će njezinu eventualnu imovinu u SAD-u i onemogućiti svaku američku transakciju s tom tvrtkom.

Rusko ministarstvo, koje je osudilo američke 'proturuske' sankcije kao nelegitimne, nije ni rječju komentiralo gospodarske sankcije Europske unije o kojima je odluka donesena također u utorak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene