Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvaju Kalinjingrad

Ruski borbeni avioni iznad Baltičkog mora: "Pucali su na krstareće rakete i lažne neprijateljske zrakoplove"

Taktičke vježbe borbenih zrakoplova
Taktičke vježbe borbenih zrakoplova Foto: Afp
Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da provodi taktičke vježbe borbenih zrakoplova iznad Baltičkog mora s glavnim ciljem testiranja spremnosti za izvođenje borbenih i posebnih zadaća.

"Posade (borbenih zrakoplova) Su-27 Baltičke flote pucale su na krstareće rakete i lažne neprijateljske zrakoplove", objavilo je rusko ministarstvo obrane rano u utorak u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Glavni cilj vježbe je provjera spremnosti letačke posade za izvršavanje borbenih i specijalnih zadaća prema namjeni."

Pročitajte i ovo Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 3 Užas na Bundeku Mladiću kojeg je pregazila hitna oštećen vid, a tinejdžericu čeka teška operacija: ''Nije to striček namjerno...''

Ministarstvo je priopćilo da se, osim unaprjeđenja vještina, posade borbenih zrakoplova nalaze na "24-satnom borbenom dežurstvu" čuvajući zračni prostor ruske eksklave Kalinjingrad.

Rusija je dan ranije objavila da su dva ruska borbena zrakoplova Su-27 presrela u ponedjeljak tri britanska vojna zrakoplova koji su se kretali iznad Crnog mora prema ruskoj granici.

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su presretnuti zrakoplovi bili izviđački i elektronički ratni zrakoplov RC-135 i dva borbena zrakoplova Typhoon.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 26.06.2023. - 4 Bolja Hrvatska Nesebičan potez Danice iz Đurđevca - darovala je kuću Crvenom križu: "Želim doživjeti da ta kuća ponovno bude puna"

"Kada su mu se približili ruski lovci, strani vojni zrakoplovi udaljili su se od državne granice Ruske Federacije", priopćilo je ministarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene