Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija i Gruzija zajedno žele rješavati sukob oko Abhazije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija i Gruzija žele zajedno i bez pomoći drugih država riješiti sukob oko crnomorske regije Abhazije, izjavio je u petak ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

"Vjerujem da smo sami u stanju riješiti probleme što se nalaze pred nama", izjavio je Medvedev u petak na susretu sa svojim gruzijskim kolegom Mihailom Saakašvilijem u Sankt Petersburgu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgođena odluka Očekivanja Gruzije i Crne Gore za članstvo u NATO pale u vodu Slika nije dostupna Najveća akcija ikad Rusija pomiče svoje državne granice

Između Moskve i Tbilisija postoje brojna "neriješena pitanja, ali ne i nerješiva", odgovorio je gruzijski predsjednik Saakašvili, prenijela je agencija Interfax.

Dvojica državnika srela su se na neslužbenom sastanku Zajednice neovisnih država.

Odnosi između Rusije i Gruzije napeti su posebice nakon što je nedavno Rusija povećala broj svojih vojnika u Abhaziji, koja teži neovisnosti o Gruziji. Gruzija optužuje Rusiju da je podupire u njezinim separatističkim težnjama.

Medvedevljev prethodnik Vladimir Putin pokrenuo je proces diplomatskog približavanja Abhaziji, što je izazvalo oštre kritike Europske unije.

EU je osim toga izrazila zabrinutost zbog slanja dodatnih ruskih vojnih snaga u Abhaziju, pod izlikom da idu popravljati željezničke pruge.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Javier Solana u petak je boravio u regiji. Dan ranije, pozvao je Tbilisi i Moskvu da normaliziraju odnose.

Saakašvili je u petak susreo Medvedeva prvi put otkako je on prije mjesec dana preuzeo dužnost ruskog predsjednika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene