Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovor veći od milijarde dolara

Rusija će Iraku isporučiti 73 tenka T-90S. Za početak...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija planira ove godine isporučiti 73 tenka T-90S u Irak, rekao je pomoćnik ruskog predsjednika za vojno-tehničku suradnju Vladimir Kozhin.

Prema ranijim izvještajima ruska korporacija Uralvagonzavod planira isporučiti 73 tenka T-90S u Irak tijekom 2017. godine. No, u intervjuu za dnevnik Izvestia Vladimir Kozhin je rekao kako ne može reći točan broj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

"To je veliki ugovor. Ne mogu navesti točan broj tenkova, ali on je velik", kazao je Kozhin. "U ovom slučaju možemo govoriti o isporukama od nekoliko stotina tenkova. Suma ugovora može premašiti milijardu dolara, što je velika pomoć Uralvagonzavodu".

T-90S je izvozna inačica tenka T-90. T-90S je tenk treće generacije, zadnji model T-serije koji je ruska vojska uvrstila u svoje naoružanje 1992. godine. T-90S je nastao direktno od poznatog T-72BM modela s poboljšanjima u svim aspektima. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene