Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev najavio

Rusija 2011. počinje s naoružavanjem velikih razmjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je u utorak da NATO neprestance teži ojačati svoju prisutnost u blizini Rusije i stoga je izdao naredbu da njegova zemlja od 2011. godine počne novo naoružavanje 'velikih razmjera'.

'Počevši od 2011. godine počet će novo naoružavanje velikih razmjera ruske vojske i mornarice', rekao je Medvedev na sastanku s visokim dužnosnicima ministarstva obrane. 'Analiza političko-vojnog stanja u svijetu pokazala je da je još velika mogućnost izbijanja ozbiljnih sukoba u pojedinim regijama zbog lokalnih kriza i stalnih pokušaja NATO-a da razvije svoju vojnu strukturu blizu Rusije', rekao je Medvedev.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima" Ilustracija Europski šitit "Moramo biti iskreni prema ljudima": Moćni europski lider poručio da Europi treba nuklearno oružje

>> Rusi formiraju zajedničku vojsku bivših sovjetskih republika

'Glavni zadatak je povećati borbeni kapacitet naših snaga, a ponajprije naših nuklearnih strateških snaga. One moraju biti sposobne ispuniti sve zadaće neophodne da bi osigurale sigurnost Rusije', rekao je Medvedev.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene