Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj krijumčarenja

Rusi zaplijenili radioaktivni materijal na putu za Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska carina je objavila u petak da je u moskovskoj zračnoj luci zaplijenila radiaktivni materijal koji je proizveo nuklearni reaktor, a prenosio ga je putnik na putu u Iran.

Pri pregledu prije polijetanja zrakoplova na liniji Moskva-Teheran iz zračne luke Šeremetjevo pokrenuo se sustav otkrivanja zračenja Iantar, a u pretrazi prtljage jednog putnika otkriveno je 18 čeličnih spremnika, navela je carina u priopćenju.

Carina dodaje da je riječ o izotopima sodij-22 koji su isključivo proizvod nuklearnog reaktora, radioaktivnost kojih je '20 puta viša od prirodne razine'.

Taj radioaktivni materijal se nalazio u čeličnim spremnicima. Carina je dodala da je počela istraga, ali ne otkriva ni datum zapljene ni identitet osumnjičenika.

Velik dio međunarodne zajednice smatra da Iran pokušava izraditi nuklearno oružje, što Teheran odbacuje.

Nedavno izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) pojačalo je sumnje u iranski program. Zapad traži da Vijeće sigurnosti UN-a odredi nove sankcije.

Rusija se protivi svim kaznenim mjerama protiv Teherana. (HINA)
 

Pročitajte i ovo Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene