Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzo nakon odobrenja parlamenta

'Rusi već počeli zračne napade na ISIS u Siriji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD ima informacije da je Rusija već počela sa zračnim napadima na Islamsku državu, javlja Reuters.

Ubrzo nakon što je objavljena informacija da je gornji dom ruskog parlamenta, Vijeće Federacije, jednoglasno odobrio zahtjev predsjednika Vladimira Putina da u Siriji razmjesti vojne snage, SAD javlja da je već zabilježen zračni napad Rusa na položaje IS-a te da su Rusi Amerikance prije napada obavijestili da će ga izvesti.

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Koalicija predvođena SAD-om u utorak je izvela 30 zračnih napada na Islamsku državu na području koje su prisvojili od Sirije i Iraka. U napadima su im se pridružili Rusi, odmah po izglasavanju razmještanja vojnih snaga.

PUTINOV ŠAH-MAT Strateški je nadigrao SAD i poslao svijetu jasnu poruku - Rusija je sila

Podsjetimo, ovog tjedna sastali su se američki predsjednik Barack Obama i ruski predsjednik Vladimir Putin, na rubu godišnjeg zasjedanja Opće skupštine UN-a. Sastanak je trajao 90 minuta od kojih je polovica bila posvećena Ukrajini, a polovica Siriji.

Putin, koji je sastanak nazvao 'vrlo korisnim i otvorenim', ocijenio je 'da postoji po njegovu mišljenju, osnova za suradnju o našim zajedničkim problemima'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene