Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može nositi nuklearno oružje

Rusi testirali novi ratni stroj koji žele i mnogi milijarderi: Superbombarder Tu-160 Blackjack

Ruski superbombarder Tu-160 Blackjack (Foto: AFP)
Ruski superbombarder Tu-160 Blackjack (Foto: AFP) Foto: Afp
Novi ruski ratni stroj Tu-160 Blackjack snimljen je tijekom testnog leta iznad jednog od najvećih gradova Ruske Federacije.

Novi ruski strateški bombarder Tu-160 Blackjack poletio je preko snježnog neba iznad ruskog grada Kazana na visini od samo 300 metara.

Pročitajte i ovo Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine

Let je bio dio ispitivanja novog superbombardera i trajao je oko 7 minuta. Letu je nazočila i visoka delegacija ruskih dužnosnika na čelu s predsjednikom Vladimirom Putinom

Novi ruski superbombareder predstavljen je u studenom 2017. godine i pridružit će se ruskoj floti od 16 aviona koji mogu nositi i nuklearno naoružanje do kraja ove godine. 

Superbombarder dugog dometa Tu-160 nova je i poboljšana verzija zrakoplova ruske ratne zračne flote. Može doseći brzinu dvaput veću od brzine zvuka i ima dolet oko 12.000 kilometara. Dizajniran je da napada mete lansiranjem krstarećih projektila s nuklearnim punjenjem.

Mnogi svjetski milijarderi već su od Rusije zatražili da im dozvoli prenamjenu strateškog bombardera Tu-160 Blackjack u ekskluzivni putnički privatni zrakoplov, no Rusi su ih - odbili.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene