Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombardiraje sela

OBJAVILI SNIMKE Sve napetiji odnosi Turske i Rusije: 'Imamo dokaz da napadaju Siriju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar obrane objavio je, kako kaže, dokaz koji pokazuje tursku vojsku kako bombardira sirijski teritorij koristeći tešku artiljeriju pozicioniranu u blizini granice.

Sirijska vojska Rusima je ustupila video snimke razmještanja vojnih vozila s artiljerijom na tursko sirijskoj granici, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konashenkov, javlja RT.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ruski napad Dijelovi raketa zasuli ulice i zgrade velikog ukrajinskog grada, stradalo dijete Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

Sirijske opozicijske skupine također su objavile video kao dokaz da Turci raketiraju sirijski teritorij.

'Ovo je neosporivi dokaz da turske naoružane snage raketiraju sirijska pogranična mjesta', rekao je Konashenkov.

Bombardiranje terorističkih pozicija u Siriji se nastavlja, izvještavaju Rusi. 'Očekujemo trenutačnu reakciju i objašnjenje ovih turskih aktivnosti od strane NATO-a i Pentagona', dodao je osvrćući se na navode Ankare da je Rusija povrijedila turski zračni prostor.

Podsjetimo, ruski borbeni zrakoplov Su-34 upao je u turski zračni prostor unatoč radarskim upozorenjima, izvijestili su Turci tijekom vikenda, a NATO je istaknuo da će štititi teritorijalni integritet svoje članice.

Turska je u studenom prošle godine srušila ruski zrakoplov što je izazvalo velike napetosti u bilateralnim odnosima. Moskva je uvela sankcije Turskoj koje pogađanju njezin izvoz i turizam.

'Rusiji smo jasno dali do znanja da ne upada u turski zračni prostor, koji je ujedno i zračni prostor NATO-a', navodi se. 'Još jednom naglašavamo da će Rusija snositi odgovornost za neželjene posljedice zbog takvog neodgovornog ponašanja', ističu u turskom ministarstvu.

Rusko ministarstvo obrane opovrgnulo je da je ruski borbeni zrakoplov upao u turski zračni prostor. 'Izjave turske strane o navodnom upadu zrakoplova SU-34 u turski zračni prostor su čista propaganda', rekao je glasnogovornik ministarstva, general-bojnik Igor Konašenkov.

Turska je u studenom prošle godine srušila ruski zrakoplov što je izazvalo velike napetosti u bilateralnim odnosima. Moskva je uvela sankcije Turskoj koje pogađanju njezin izvoz i turizam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene