Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzo nakon polijetanja

Rupa u motoru: Zrakoplov s 200 putnika hitno prizemljen u Sydneyju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov China Easterna koji je letio za Šangaj morao se vratiti u Sydney zbog rupe u jednom od motora i uspio je sigurno sletjeti.

Nakon što je primio dojavu o otkazivanju motora, zrakoplov je s rupom na glavnom dijelu morao napraviti krug oko Sydneya kako bi se sigurno prizemljio. Glasnogovornica tvrtke izjavila je u ponedjeljak kako je razlog povratka bilo "hitno stanje u zraku".

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila

Airbus A330-200 uspio je sletjeti bez daljnjih oštećenja i nije bilo ozlijeđenih, kazala je predstavnica tvrtke Kathy Zhang.

"Posada je uočila nenormalnu situaciju na lijevom motoru i odlučila se odmah vratiti u Sydney. Svi su putnici i članovi posade prizemljeni sigurno", kazala je. Australski mediji prenose kako su neki putnici čuli zvuk poput udarca ubrzo nakon polijetanja i osjetili su miris paljevine.

"Trenutak kad smo krenuli, krilo moje lijeve strane počelo je stvarati ogromnu količinu buke i posada je odmah na tom dijelu raščistila sva sjedala", rekao je jedan od putnika.

Osim izjava putnika, dostupna je i snimka razgovora iz kabine u kojoj se čuje pilotov hitni poziv za kontrolu zračnog prometa.

U snimci se čuje kako nekoliko puta pilot ponavlja: "Motor broj jedan je sj***n. Motor broj jedan je sj***n."

"Oprosti, 736. Roger. Imate li više informacija?", uslijedio je odgovor zračnog prometa.

"Moramo zadržati zrakoplov u stabilnosti", rekao je pilot.

Snimke australskih medija prikazuju rupu veću od metra na oplati lijevog motora a stručnjaci kažu kako je teško procijeniti kako je došlo do otpadanja dijela oplate.

Australski ured za sigurnost u prometu istražuje slučaj. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene