Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija napreduje

U 15 koordiniranih policijskih akcija pronađeno 13 milijuna krivotvorenih eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 15 koordiniranih policijskih akcija otkrivene su krivotvorene novčanice i oprema za njihovo tiskanje. Najvjerojatnije je da je riječ o mreži povezanoj s milanskom mafijom.

Rumunjska policija na sjeverozapadu zemlje zaplijenila je rekordnu količinu lažnih novčanica u vrijednosti od 13 milijuna eura u operaciji provedenoj u suradnji s talijanskim kolegama, izvijestili su u petak službeni izvori.

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac

U 15 koordiniranih policijskih akcija provedenih u četvrtak na sjeverozapadu zemlje posebne jedinice rumunjske kriminalističke policije (DIICOT) otkrile su lažne novčanice i opremu za njihovo tiskanje.

'Mreža koju su činili članovi talijanske mafije i rumunjski državljani bila je specijalizirana za falsificiranje i puštanje u promet novčanica od 20, 50 i 100 eura', stoji u priopćenju DIICOT-a te se dodaje da je optužnica podignuta protiv četvorice Talijana i jednog rumunjskog državljanina.

Italija: Rekordna zapljena krivotvorenih novčanica

U petak je na sudu saslušano dvadeset osoba u sklopu istrage pokrenute još u listopadu 2013.

'Po podacima koje smo dobili od svojih talijanskih kolega specijaliziranih za borbu protiv mafije, riječ je o mreži povezanoj s milanskom mafijom', rekla je novinarima šefica DIICOT-a Alina Bica.

Talijanska financijska policija u srijedu je objavila da je u Marcianiseu, na jugu zemlje, zaplijenila 17 milijuna krivotvorenih eura 'vrhunske izrade', pri čemu je uhićena jedna osoba. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene