Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Royal optužila Sarkozyja za pritisak na medije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Segolene Royal, kandidatkinja socijalista na francuskim predsjedničkim izborima optužila je 'medijsko-financijski sustav s kojim je povezan protukandidat Nicolas Sarkozy', da želi spriječiti njezinu debatu s centristom Francoisom Bayrouom.

'Vjerujem, kao što je rekao i Bayrou, da je medijsko-financijski sustav s kojime je Nicolas Sarkozy povezan, pokušao spriječiti tu debatu', izjavila je Royal u Parizu pri susretu s novinarima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Test uoči lipnja" Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo... Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

Međutim, birači imaju pravo čuti političare koji žele zajedno
razgovarati o budućnosti Francuske, kazala je Royal koja želi privući glasove Bayrouovih birača, trećeplasiranog u prvome krugu 22. travnja.

'U sklopu predsjedničkih izbora, ni jedna rasprava ne smije biti zabranjena', rekla je Royal i pozvala 'sve novinare da se odupru pritiscima svih vrsta' kakvih ne smije biti u demokratskoj zemlji.

Debata Segolene Royal i Francoisa Bayroua trebala se održati u subotu poslije podne no forum regionalnog tiska i televizija Canal+ odbili su je prenositi.

Canal+ je objasnio kako bi time prekršio propisanu minutažu koju smije posvetiti finalistima Royalovoj i Sarkozyju.

No, Royal i Bayrou drže da je riječ o pritisku koji na medije čine Sarkozy i njegov tabor, a Bayrou je u to čak 'uvjeren'.

Bayrou, koji je u svojoj izbornoj kampanji osuđivao spregu financija i francuskih medija, u prvom je krugu prikupio 18,6 posto glasova (oko sedam milijuna birača) koje sada nastoje privući i Sarkozy i Royal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene