Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mir nije jednosmjerna cesta

Iran: Nećemo tražiti ničije dopuštenje za razvijanje oružanih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran neće tražiti "ničije dopuštenje" za gradnju projektila, rekao je u subotu predsjednik Hassan Rouhani u kako izgleda prkosnom reagiranju na nastojanja SAD-a da ograniči iransku vojsku.

Suočen s izborima u svibnju na kojima se nada osigurati novi četverogodišnji mandat Rouhani se mora braniti od protivnika koji kažu kako je bio suviše revnostan u umirivanju Zapada nakon postizanja dogovora o ograničavanju iranskog nuklearnog programa u zamjenu za ukidanje sankcija.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Američki je predsjednik Donald Trump kritizirao nuklearni dogovor i rekao tijekom svoje predizborne kampanje kako će zaustaviti iranski program projektila. Nakon što je u siječnju Iran pokusno ispalio novi balistički projektil Trump je u tweetu rekao kako se "igra vatrom".

Na predstavljanju lokalno proizvedene vojne opreme što je prenosila državna TV Rouhani je rekao: "Jačanje sposobnosti iranskih oružanih snaga je samo za obranu zemlje i nećemo tražiti ničije dopuštenje za razvijanje oružanih snaga i gradnju projektila i zrakoplova".

On je rekao kako Iran nikad nije imao "agresivnih ciljeva, ali mir nije jednosmjerna cesta i ako mi odlučimo biti miroljubivi druga strana možda neće. Prema tome postoji potreba za budnošću".

Zakon za uvođenje novih sankcija Iranu zbog lansiranja balističkih projektila te drugih nenuklearnih aktivnosti zastao je u američkom Senatu iz obzira prema predsjedničkim izborima.

Iran kaže kako njegovi pokusi s projektilima nisu pokriveni nuklearnim sporazumom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene