Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo sučeljavanje

Dnevnik Nove TV na prvoj debati: Obama potpuno podbacio, debata pripala Romneyu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Romney : Obama - 1:0, složili bi se gotovo svi novinari koji su pratili prvu predsjedničku debatu u Denveru.

Reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač za Dnevnik.hr izvještava iz Denvera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna San udario na oči Ovako je on reagirao na žustru debatu Obame i Romneya! Slika nije dostupna Izbori u SAD-u Napeta i žustra debata: Obama i Romney u elementu!

Nakon debate na takozvanu aleje spin doktora sjurilo se petnaestak predstavnika Romneyevih republikanaca. U glas su novinarima ponavljali da je Obama izbjegavao odgovore na konkretna pitanja. Marco Rubio republikanski senator s Floride uvjeren je kako je Romney pokazao da može biti lider dok za Obamu smatra da nije znao obraniti vlastite mjere.

Dok izvještava o predsjedničkoj debati, novinarka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač gostovala je ikomentirala prvu debatu i za američke televizije, poput 9Newsa. Krajač je ugostio reporter Gregg Moss te su razgovarali o tijeku američkih predsjedničkih izbora.

Demokrati zaduženi za medije bili su prisutni u manjem broju, pa su tako crvene ploče s natpisima prevladavale. Jennifer Psaki, bivša direktorica komunikacija Bijele kuće branila je Baracka Obamu riječima kako nije došao napadati Romneya već građanima objasniti koji su mu planovi s porezima, zdravstvenom reformom, zapošljavanjem. Ne slaže se s kritičarima koji tvrde da je aktualni predsjednik bio nervozan.

>> Obama na debati: Draga, sretna ti 20. godišnjica braka!

Mike McCurry kao dio komisije za debatu sjedio je u samoj dvorani s nekoliko stotina odabranih. Za Novu TV je nakon debate kazao kako je Romney u odgovorima bio jasniji i direktniji, ali nije se usudio komentirati je li Obama cijelo vrijeme imao obrambeni stav.

Prve analize pokazuju kako je Romney govorio više i da je češće poentirao. Prve reakcije koje su objavili svjetski mediji kažu kako je Romney nakon ove debate preuzeo vodstvo o ovoj inače tijesnoj utrci. No prave ankete s omjerim snaga u izborima za čelnika najveće svjetski sile bit će napravljene tek za nekoliko dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene