Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Giganstski zrakoplovi

Na Airbusu A380 otkrivene 'manje anomalije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska zrakoplovna tvrtka Qantas objavila je kako je otkrila 'manje anomalije' na nekim motorima njezinih zrakoplova Airbus A380.

Također flota tih zrakoplova ostat će na tlu još najmanje tri dana. Qantasovi zrakoplovi Airbus A380, najveći putnički zrakoplovi na svijetu, prizemljeni su od četvrtka, kad je jedan zrakoplov tog tipa prisilno sletio u Singapuru nakon kvara na jednom od motora usred leta.

>> VIDEO: Zrakoplov prisilno sletio nakon eksplozije

'Na tri motora otkrili smo manje anomalije - ulje ondje gdje ga ne bi trebalo biti u motorima', kazao je glavni direktor Qantasa Alan Joyce na javnoj televiziji ABC.

'Riječ je o novim motorima na novoj letjelici pa ne bi trebalo biti takvih problema, to nas upućuje na dio motora na koji se trebamo usredotočiti', dodao je on. 'Mislimo da bi se moglo raditi o problemu s materijalom ili strukturalnom problemu na motorima', nastavio je on.

Eksplodirao motor Rolls Royce

Airbus A380 Qantasa s 459 putnika i članova posade morao se 4. studenoga vratiti u zračnu luku u Singapuru nakon eksplozije jednog od četiri motora Rolls-Royce nekoliko minuta nakon polijetanja.

Paniku na tlu izazvala su prva medijska izvješća o tome da je zrakoplov nestao, pa čak i da se srušio. Svjedoci su na zemlji čuli eksploziju i vidjeli plamen i dim iz jednog od četiri Rolls-Royceova motora. No, zrakoplov se nakon otkazivanja motora okrenuo natrag prema Singapuru i bez problema sletio. Nitko u letjelici nije ozlijeđen.

Qantas u svojoj floti ima šest Airbuseva A380. Ovo je ujedno dosad najozbiljniji incident povezan s Airbusom A380 otkako je prije tri godine uveden u upotrebu u svijetu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene