Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno političko rješenje

Rohani: Turska i Iran suglasni da rat u Jemenu treba zaustaviti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska i Iran suglasni su oko potrebe da se rat u Jemenu zaustavi i zalažu se za političko rješenje, rekao je u utorak iranski predsjednik Hasan Rohani nakon razgovora s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom.

"Razgovarali smo o Iraku, Siriji, Palestini... Dugo smo raspravljali o Jemenu. Obojica smatramo da čim prije treba doći do završetka rata, da se uspostavi potpuni prekid vatre i da prestanu napadi" na Jemen, rekao je Rohani u zajedničkoj izjavi objavljenoj na državnoj televiziji.

Pročitajte i ovo Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati" Ilustracija Masovni udar VIDEO SAD i Velika Britanija žestoko napali iz zraka i s mora uporišta hutista u Jemenu: Odmah je stigla nova prijetnja - ''Platit ćete visoku cijenu!''

Iran, koji podupire pobunjene Hutije u jemenu, osudio je zračne napade koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom. Turska vojno nije uključena u tu operaciju, ali je poslala jednu vojnu misiju i priopćila kako razmjenjuje neke informacije s koalicijom.

Vrhovni iranski vjerski vođa ajatolah Ali Hamnei je prilikom susreta s Erdoganom također izjavio da je "rješenje krize u jemenu u prestanku zračnih napada i stranog uplitanja kako bi jemenci sami mogli odlučiti o sudbini svoje zemlje", objavila je agencija Irna.

No Erdogan na tim susretima nije želio govoriti o tim temama.

Turski predsjednik je krajem ožujka osudio, kako je rekao, želju Irana za "dominacijom" u Jemenu, pozvavši Teheran da "povuče sve svoje snage iz Jemena, Sirije i Iraka". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene