Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavirio u čašicu

Riješena misterija: Dostavljač se zaista napio i izgubio remek djelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako mu nitko nije vjerovao, na kraju se ispostavilo da se kurir dostavljajući umjetničku sliku vrijednu 1,3 milijuna dolara zaista napio i izgubio paket.

Naime, vratar zgrade u Petoj aveniji u New Yorku predao je nedavno policiji sliku koju je, kaže, pronašao u grmlju pokraj mjesta gdje radi. Dostavljač James Carl Haggerty tvrdio je da se napio u kafiću, nekoliko blokova udaljenog od spomenutog grmlja, što je vrlo vjerojatno i točna verzija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podsjećanje na tragediju Amerikanci neće zaboraviti imena stradalih 11. rujna Slika nije dostupna Traže pravednu presudu New York: Prosvjed stotina Hrvata pred UN-om zbog presude

 >> Pijan izgubio sliku vrijednu 1,3 milijuna dolara

Nitko mu nije vjerovao, ali zbog nedostatka dokaza prošao je bez posljedica. Sliku  'Portret mlade djevojke' napravio je sredinom 18. stoljeća umjetnik Jean Baptiste Camille Corot. Haggerty ju je pokazao potencijalnom kupcu na Manhattanu koji se predomislio. Ovaj je na putu svratio u kafić i popivši više nego što je trebao, izgubio sliku.

Prava vlasnica slike Kristyn Trudgeon podigla je protiv njega tužbu, no kasnije je odustala kad je saznala da je njezin dečko već prije bio optužen za krađu skulpture Edgara Degasa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene