Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi posjet nakon puča

Oštar zaključak: "Sjevernu Koreju potrebno je izolirati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki državni tajnik Rex Tillerson u utorak je posjetio Tajland, što je prvi posjet jednog američkog državnog tajnika od puča 2014., a želja mu je bila uvjeriti Bangkok u potrebu izolacije Pjongjanga.

Sjedinjene Države zabrinute su zbog postojanja sjevernokorejskih tvrtki za uvoz i izvoz koje koriste Bangkok kao regionalni centar te često mijenjaju ime, rekla je novinarima Susan Thornton, visoka diplomatkinja koja putuje s Tillersonom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

Washington bi želio uvjeriti tajlandsku vojsku da zatvori tvrtke paravane kako bi se prekinuo taj komercijalni lanac koji je dosad bez ograničenja koristila Sjeverna Koreja.

Do posjeta Tajlandu američkog državnog tajnika dolazi nakon što je UN ojačao sankcije sjevernokorejskom režimu, na poticaj SAD-a, što bi tu zemlju moglo koštati milijardu dolara prihoda godišnje.

Sankcije su uvedene kako bi se pokušale zakočiti nuklearne ambicije Pjongjanga.

List Washington Post u utorak je objavio da je Sjeverna Koreja uspjela dovoljno smanjiti nuklearnu bojevu glavu da ju smjesti u jednu od svojih međukontinentalnih raketa.

To bi moglo predstavljati bitno napredovanje Sjeverne Koreje koja bi tako mogla postati potpuna nuklearna sila, naglašava američki dnevni list koji je upoznat s tajnim izvješćem koje je prošlog mjeseca završila američka vojna obavještajna agencija DIA.

Na to izvješće Washington Posta reagirao je američki predsjednik Donald Trump koji je poručio Sjevernoj Koreji da će biti dočekana "vatrom i bijesom kakve svijet nije vidio" ako nastavi prijetiti Sjedinjenim Državama. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene