Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Između dvije vatre

Renzi poželio dobrodošlicu Putinu, ali spomenuo i razlike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski premijer Matteo Renzi poželio je dobrodošlicu u Italiji ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u srijedu, ali nije dao naznake da će se razići u mišljenju sa svojim partnerima u Europskoj uniji oko sankcija nametnutih Rusiji.

Dva tjedna uoči odluke Europske unije o tome hoće li produžiti ekonomske sankcije Rusiji zbog pripojenja Krima, Renzi je govorio o "tradicionalnom talijansko-ruskom prijateljstvu", ali i "različitim stajalištima" u nekim pitanjima.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

"Mi smo u teškoj međunarodnoj situaciji, ne samo zbog pitanja koja nas razdvajaju nego i zbog pitanja koja bi nas još više trebala držati na istoj strani u vrlo kompliciranom međunarodnom scenariju, počevši od globalne prijetnje terorizma", rekao je Renzi na Expo-u u Milanu.

Obama: Putin želi obnoviti slavu sovjetskog carstva

Rusija ima bolje odnose s Italijom nego s većinom ostalih zemalja EU-a. Ona smatra Rim nevoljkim podupirateljem sankcija i vodećim predlagačem dijaloga s Rusijom.

Renzi, koji se sastao s Putinom u srijedu, nije izravno spominjao ukrajinsku krizu, ali je govorio o potrebi suočavanja s "izazovima, onima o kojima imamo različita stajališta kao i onima koji nas ujedinjuju". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene