Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naslikao ljubavnicu

Remek-djelo slavnog slikara uskoro na dražbi, moglo bi postići vrtoglavu cijenu

Aktualno Galerija Remek-djelo Pabla Picassa - 1 Remek-djelo Pabla Picassa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Remek-djelo Pabla Picassa - 1 Remek-djelo Pabla Picassa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Remek-djelo Pabla Picassa - 2 Remek-djelo Pabla Picassa - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Remek-djelo Pabla Picassa - 2 Galerija 1/4 >>
Remek-djelo Pabla Picassa "Žena sa satom" iz 1932. godine, koje će uskoro biti ponuđeno na dražbi u New Yorku, moglo bi postići više od 120 milijuna dolara. Slika prikazuje Picassovu ljubavnicu Marie-Therese Walter, koja je bila česta inspiracija za njegove portrete.

Više od 120 milijuna dolara moglo bi postići remek-djelo Pabla Picassa. Riječ je o slici "Žena sa satom" iz 1932. godine, koja će uskoro na dražbu u New Yorku.

Prikazuje Picassovu ljubavnicu Marie-Therese Walter koja je bila tema mnogih njegovih portreta. Djelo je bilo u vlasništvu kolekcionarke Emily Fisher Landau.

"Djelo potječe iz jednog od najvažnijih razdoblja njegova rada i prikazuje nevjerojatnu romantiku, senzualnu prirodu njegova odnosa s Marie-Therese i naravno - nevjerojatan, moderan i radikalan način na koji je Picasso ponovno izumio umjetnost 20. stoljeća", nadodao je David Galperin iz njujorške aukcijske kuće.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene