Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboren rekord u EU

Rekordna zapljena krivotvorenih lijekova - palo 2,4 milijuna lažnih lijekova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krajem veljače francuski carinici zapljenili su, do sada, rekordni broj krivotvorenih lijekova i medikamenata u Europskoj uniji

Francuski carinici u četvrtak su izvijestili da su krajem veljače zaplijenili 2,4 milijuna krivotvorenih lijekova, što je dosad rekordna zapljena krivotvorenih medikamenata u EU-u. Lijekovi su 27. veljače pronađeni u dvama kontejnerima u normandijskoj luci Le Havre.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Metković: Albanci 'pali' s 10 kilograma marihuane

Lažni lijekovi bili su zapakirani u kartonskim kutijama na kojima je pisalo "The de Chine". 2013. francuski su carinici također u Le Havreu u jednoj pošiljci zaplijenili 1,2 milijuna vrećica krivotvorenih tableta čiji je glavni sastojak acetilsalicilna kiselina. Francuska carinska uprava rekla je kako se 2013. preko granice pokušalo prokijumčariti više lažnih lijekova nego odjeće s lažnim potpisima, 18 posto u odnosu na 14 posto. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene