Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna nezaposlenost u Španjolskoj

Bez posla je preko 6 milijuna ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stopa nezaposlenosti u Španjolskoj dosegla je novu, rekordnu razinu od 27,2 posto. Podaci su to za prvi kvartal tekuće godine, prema službenim izvorima.

Ukupna nezaposlenost radno sposobnih ljudi u Španjolskoj prešla je brojku od šest milijuna nezaposlenih, ali jedina utjeha, ako se to može tako nazvati, jest da je unatoč povećanju nezaposlenosti, ona više ne raste strmoglavo, već slabijim tempom, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

>> Evo koji su sezonski poslovi najtraženiji!

Navedeni podatak ne ide u prilog nastojanjima Španjolske da izađe iz krize koja je počela prije pet godina. Građani su najavili veliki prosvjed u Madridu protiv mjera štednje.

Španjolski premijer Mariano Rajoy sutra će otkriti nove mjere fiskalne politike, kojima Španjolska želi zaustaviti recesiju. Španjolska je inače četvrta najveća ekonomija u eurozoni.

MMF je prošlog tjeda smanjio i prognozu rasta španjolskog gospodarstva za tekuću godinu, a ustvrdili su kako će nezaposlenost u toj zemlji ove godine doseći i brojku od 27 posto.

Trenutna nezaposlenost u Španjolskoj najveća je još od 1976. godine, odnosno godinu dana nakon smrti španjolskog diktatora Francisca Franca i početka tranzicije te zemlje u demokraciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene