Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema pojedinosti

Rehnu pozlilo, otkazani svi susreti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni susreti europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna s dužnosnicima Bosne i Hercegovine koji su trebali biti održani u petak otkazani su zbog Rehnovih zdravstvenih poteškoća, objavilo je prijepodne izaslanstvo Europske komisije u Sarajevu.

Olli Rehn u Sarajevo je doputovao u četvrtak navečer, a službeni dio boravka u glavnom gradu BiH trebao je početi u jutarnjim satima susretom s članovima Predsjedništva BiH te Vijeća ministara. Nakon toga Rehn se posebnim govorom trebao obratiti i zastupnicima u Parlamentu BiH. Izaslanstvo Europske komisije priopćilo je da su svi susreti otkazani zbog Rehnova zdravstvenog stanja. Nisu navedene pojedinosti, niti hoće li Rehn ostati u Sarajevu ili se vraća u Bruxelles. Olli Rehn je prije dolaska u Sarajevo boravio u Skoplju, Podgorici i Beogradu.

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

Ukidanje viznog režima

Njegov posjet regiji uslijedio je nakon preporuke Europske komisije da zemlje članice Europske unije od 1. siječnja sljedeće godine ukinu vizni režim za građane Srbije, Crne Gore i Makedonije, ali da ga zadrže za bosansko-hercegovačke državljane. Odluka je naišla na ogorčene reakcije u BiH, a pretpostavljalo se da Rehn dolazi u Sarajevo kako bi ohrabrio vlasti BiH da nastave ispunjavati tehničke kriterije za ukidanje viznog režima i tako stvore pretpostavke koje bi do kraja 2010. i osobama s putovnicama BiH omogućile da u zemlje članice EU putuju bez viza. (Hina)

Kako ocjenjujete Rehnov rad na ulasku Hrvatske u EU?

  • Dobro
  • Loše
  • Ne može mnogo učiniti

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene