Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljeno kroz prozor

''Trump je psovao. Nikad ga nitko nije vidio tako uzrujanog''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump navodno se naljutio na svoje osoblje jer je slučaj Jeffa Sessionsa zasjenio uspjeh njegovog prošlotjednog govora u Kongresu.

Žustra rasprava Donalda Trumpa s njegovim glavnim strategistom Steveom Bannonom, dok su ih sa strane promatrali Ivanka Trump i Jared Kushner, uhvaćena je kamerom.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere PRETRES TRUMPOVE REZIDENCIJE Puljić iz Washingtona za Dnevnik Nove TV: "Ministarstvo pravosuđa i FBI ne bi ovo radili da doista nemaju mnogo, mnogo razloga"

Kroz prozor Ovalnog ureda može se vidjeti Bannona koji maše rukama i izgleda uzrujano. Na videu se osim Trumpove kćerke i njezina supruga u pozadini vidi i Sean Spicer, a na eksplozivnom sastanku bio je i šef osoblja Bijele kuće Reince Priebus.

Iako se ne može sa sigurnošću reći o čemu su razgovarali, CNN koji objavio video izvijestio je kako je američki predsjednik bio iznimno frustriran jer je njegovo osoblje dopustilo da slučaj Jeffa Sessionsa zasjeni njegovo dobro prihvaćeno obraćanje Kongresu.

Izvori CNN-a tvrde kako je Trumpovo predavanje bilo puno psovki kao i da ga nikad nitko nije vidio toliko uzrujanog. Bannonu i Priebusu Trump je navodno poručio da neće letjeti s njim na Floridu, a onda je izjurio iz sobe.

Podsjetimo, Jeff Sessions je optužen da je tajio svoje susrete u srpnju i rujnu s ruskim veleposlanikom u Washingtonu Sergejem Kisljakom. Pokleknuo je pod pritiskom javnosti koja je, između ostalog, tražila njegovu ostavku i prošli tjedan se izuzeo iz odluka i istraga koje su povezane s predsjedničkom kampanjom Donalda Trumpa prošle godine.

Sessionsova odluka Trumpa je zatekla za vrijeme posjeta Virginiji gdje je novinarima rekao da mu u potpunosti vjeruje i da ne misli da bi se trebao izuzeti. Međutim, po povratku u Bijelu kuću bio je ljut jer je odluka u medijima uspjela zasjeniti napredak koji je vjerovao da je postigao govorom u Kongresu.

Svoje frustracije je iskazao i u telefonskim razgovorima tijekom vikenda.

''Umoran je od toga da svi misle da je njegovo predsjedanje upropaštena stvar'', rekao je jedan izvor.

Manje od 24 sata nakon obračuna s osobljem, Trump je obavio i niz tweetova u kojima je bivšeg predsjednika Baracka Obamu optužio za prisluškivanje, međutim za takve tvrdnje nije ponudio nijedan dokaz.

Ovdje pogledajte CNN-ov video.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene