Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno 15-ak ljudi

Razbijena mreža za slanje džihadista u Siriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuske antiterorističke službe razbile su u ponedjeljak mrežu za slanje potencijalnih džihadista u Siriju, uhitivši desetak osoba u akcijama u području Toulousea, u Normandiji te u pariškom području, rečeno je iz policijskih izvora.

Privođenja je provela francuska pravosudna policija i elitna postrojba policije, uz pomoć znatnih policijskih snaga. Uhićeno je između deset i 15 pojedinaca, nakon istrage koja je trajala nekoliko mjeseci na inicijativu antiterorističke postrojbe policije koja je dobila obavijest o mogućem odlasku u Siriju, po istom izvoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Točan broj i profil privedenih osoba još u ponedjeljak ujutro nije bio poznat.

Talačka kriza u Sydneyju

Francuska je 2014. bila suočena s eksplozijom broja džihadističkih novaka koji su odlazili u Siriju i Irak, s mogućnošću da se vrate u zemlju i provode terorističke akcije na vlastitom tlu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene