Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad serijskog ubojice

'Razapeo me je, a onda mi kliještima krenuo prema grudima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija uhitila je monstruma iz Firence koji je prije nekoliko dana (u noći između 4. i 5. svibnja) silovao i ubio mladu Rumunjku Andreau Cristinu Zamfir (25). Uhićen je Riccardo Viti (55), vodoinstalater, koji je priznao počinjeni zločin.

'Ja sam to učinio, mislio sam da neće umrijeti', izjavio je Riccardo Viti u policiji u Firenci gdje je odveden nakon što je uhićen u stanu u Ulici Locchi gdje živi sa starim roditeljima.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

'Gotov sam. Više me nitko ne može spasiti', kazao je monstrum koji je, prema nalazima istrage, silovao, razapeo na križ i ubio mladu Rumunjku, a i još nekoliko prostitutki.

Do Riccarda Vita je istraga stigla analizom i njegova kretanja u automobilu, od kada je ukrcao mladu Zamfir do dolaska u ulicu prema groblju Ugnano. Analizirane su snimke videokamera koje se nalaze na cesti.

Njegov sivi Fiat Doblò je nađen parkiran pokraj stana u kojem živi. Do njegova identiteta se došlo i zahvaljujući iskazu žena koje je ranije silovao.

'Uhićena osoba je zasigurno počinitelj zločina i, vjerojatno, je odgovoran za druge slične zločine', izjavio je šef policije Firence, Raffaele Micillo koji je Riccarda Vita definirao najprije kao ''zvijer“, a onda se ispričao što ga je usporedio s jadnim životinjama.

Podsjećamo, golo i razapeto tijelo Cristine Andree Zamfir pronađeno je u ponedjeljak nadomak Firence što je medije ponukalo da se raspišu o neučinkovitosti tamošnje policije koja je bezuspješno tragala za muškarcem koji lokalnim prostitutkama nije nepoznat.

Jedna od njih je žena nazvana Martina. Ona je preživjela napad brutalnog zločinca često uspoređivanog sa serijskim ubojicom nazvanim ''zvijer iz Firence'' koji je u razdoblju od 30 godina smaknuo 16 osoba.

Ubija žene, zlostavlja njihova mrtva tijela i ostavlja ih uz cestu: Je li se vratio zloglasni serijski ubojica?

'Mučio me je taj manijak. Bio je kao zvijer. Ali ni zvijer nije sposobna raditi tako brutalne stvari', prepričala je žena susret s proćelavim, debeljuškastim muškarcem u 50-im godinama koji se nazivao Alesandro.

Pokupio ju je na ulici prije dvije godine. Došao je u malenom, svijetlom autu i odvezao je izvan grada. Kada su stigli do polja, postao je tih i izašao iz vozila. I tada se pretvorio u zvijer. Martina je pokušala pobjeći, ali ju je uhvatio. Nije joj preostalo drugo pa mu je rekla:'' U redu, učinit ću što tražiš''.

'Tada me je vezao za stup stojećki. Prekrižio mi je ruke ispred lica. Potom je uzeo drveni kolac i napao me straga. Kada je završio, uzeo je kliješta i krenuo prema moji grudima. Bila sam prestravljena', prepričala je napadnuta žena koja je u tom trenutku smogla snage i uspjela ga udariti u prepone.

Nakon što se ustao, ušao je u auto i otišao, ali joj je uzeo odjeću, torbu, novac i telefon. Nekoliko sati nakon njegova odlaska, Martina je uspjela pregristi vrpcu te se osloboditi. Gola je otrčala do najbliže kuće i molila za pomoć. Godinu dana kasnije, monstrum se vratio u ulicu u kojoj je radila.

'Pitao me volim li sado-mazo igrice. Kada sam mu rekla da ode, zaprijetio je da će se vratiti i ubiti me', tvrdi Martina te otkriva da nije jedina prostitutka u okolici koja je imala problema s tim muškarcem. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene