Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve više kriminala u Regensburgu

Ravnatelj upozorio roditelje da ne puštaju kćeri same u školu, pojačavaju se policijske snage

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog sve više kriminala u okrugu oko glavnog kolodvora u Regensburgu, ravnatelj obližnje katoličke škole za djevojčice uputio je roditeljima upozorenje da svoju djecu ne šalju samu u školu.

Ravnatelj katoličke škole za djevojčice u njemačkom Regensburgu poslao je važno upozorenje roditeljima. 

"Bez obzira na doba dana, idealno bi bilo da vaše kćeri idu u školu u grupama i koriste samo dobro osvijetljene ulice", naglasio je Hans Linder, ravnatelj škole St. Marien.

Škole se tamo nalaze nedaleko od glavnog kolodvora koji je mjesto visoke razine kriminala, potvrdila je to i glasnogovornica tamošnje policije koja je rekla da je to područje strogo čuvano.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ciljevi u iraku i siriji VIDEO Pokrenut val osvete: SAD kaže da je informirao Irak prije napada, stigao je oštar odgovor

Krajem siječnja u tom se području navodno dogodilo silovanje, piše Focus. Dvojica osumnjičenika trenutačno se nalaze u pritvoru, a ravnatelj Linder uputio je sada pismo roditeljima zbog sve većeg broja kaznenih prijava.

Pismo je preventivne prirode, nije bilo incidenata koji se vežu uz tu školu. Bild, kojeg prenosi Focus, piše da je u posljednjih godinu dana značajno porastao broj zločina u kolodvorskom okrugu, a među optuženima je veliki broj Tunižana.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Velika smjena Čini se da je stvar sigurna: Zelenski informirao Bijelu kuću o radikalnom potezu u svojim redovima

Ministar unutarnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann rekao je da će se boriti protiv kriminala u tom području te će se policijske snage dodatno pojačati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene