Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Americi

Castro upozorava: 'Ne riješe li se ti problemi...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Castro je poručio SAD-u da se neće prihvatiti da se upliću u unutarnje poslove Kube.

Kuba neće prihvatiti nikakvo upletanje Sjedinjenih Država u njezine unutarnje poslove, rekao je kubanski predsjednik Raul Castro u srijedu upozoravajući da bi takvo upletanje besmislenim učinilo približavanje između dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija točno u podne Nemojte se uznemiriti, Hrvatskom će odjeknuti sirene: Pogledajte o čemu je riječ Ilustracija Može biti opasno Sve mlađa djeca koriste kozmetiku protiv starenja: Dermatolozi upozoravaju roditelje

Castro je to izjavio nakon posjeta pomoćnice američkog državnog tajnika Roberte Jacobson Kubi i razgovora s kubanskim dužnosnicima o ponovnoj uspostavi diplomatskih odnosa. Jacobson se tijekom posjeta susrela i s kubanskim disidentima što je zasmetalo kubanskim dužnosnicima.

'Čini se da je cilj poticati umjetnu političku oporbu putem gospodarskih, političkih i komunikacijskih sredstava', rekao je Castro na summitu Zajednice latinsko-američkih zemalja i Kariba u Kostariki.

Više od godinu dana nije se pojavio u javnosti, a sada je poslao još jedno pismo

'Ne riješe li se ti problemi, ovo diplomatsko približavanje Kube i SAD-a bit će besmisleno', dodao je.

Castro je, međutim, jasno rekao da želi razgovore unatoč zabrinutosti da bi Washington mogao pokušati potaknuti stvaranje oporbe unutar Kube putem veće telekomunikacijske povezanosti i interneta.

Kubanski vođa također je od američkoga predsjednika Baracka Obame zatražio ukidanje embarga protiv Kube, ustvrdivši da bi Washington mogao mjere najavljene za telekome primijeniti i u drugim područjima gospodarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene