Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raste broj žena u parlamentima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekordan broj žena ove godine su zastupnice u parlamentima diljem svijeta, ali ipak još uvijek nisu ni na pola puta od postizanja jednakosti s muškarcima u nacionalnim zakonodavnim tijelima, priopćila je u petak Interparlamentarna unija.

Nekih 17,7 posto zastupnika u parlamentima 1. siječnja su činile žene što je povećanje u odnosu na 16,3 posto koliko ih je bilo na kraju 2005. i prema 15,7 posto iz prosinca 2004, rekao je Anders Johnsson, glavni tajnik te udruge nacionalnih parlamenata.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Prema sadašnjoj stopi, rekao je on, "nećemo postići paritet u parlamentima prije 2050."

Konferencija Ujedinjenih naroda o ženama 1995. u Pekingu utvrdila je kako je ostvaren malen napredak u postizanju cilja da do te godine najmanje 30 posto zastupnika u parlamentima budu žene, što je cilj koji je poduprlo UN-ovo Ekonomsko i socijalno vijeće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene