Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen kosovski premijer

Ramusha Haradinaja će u Sloveniji saslušati istražni sudac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik Oslobodilačke vojske Kosova i kosovski premijer Ramush Hajradinaj, koji je u srijedu ujutro u Sloveniji priveden na temelju tjeralice Republike Srbije iz 2006. godine, bit će priveden istražnom sucu koji će odlučiti o daljnjem postupku.

Odluku o privođenju Haradinaja istražnom sudu objavila je poslije podne policijska uprava Kranj u čijoj je nadležnosti zračna luka Brnik, gdje je policija zadržala kosovskog čelnika u zrakoplovu kojim se iz inozemstva vraćao na Kosovo, prenose slovenski mediji. U kranjskoj policiji pri tome, pozivajući se na zaštitu privatnih podataka, govore o privedenoj osobi, ne spominjući Haradinajevo ime i prezime.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom"

Pozivajući se na kosovske izvore, slovenski radio poslije podne je objavio da je Haradinaj priveden u zrakoplovu kojim se na Kosovo vraćao iz Njemačke i to temeljem tjeralice iz 2006. što ju je za njim raspisala Srbija. Prenosi se i Haradinajeva izjava da nije uhićen nego da će slovenske vlasti najprije ispitati opravdanost srbijanske tjeralice u kojoj je Haradinaj optužen za ratne zločine u vrijeme borbe Kosova za samostalnost.

Haradinaj je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužnice za ratne zločine pred sudom u Den Haagu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene