Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ramazanski bajram

Vjernici mole ispred razorenih džamija: "Ovaj bajram je velika rana, bol i mučenje"

Aktualno Galerija Bajram u Gazi - 1 Bajram u Gazi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bajram u Gazi - 2 Bajram u Gazi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bajram u Gazi - 3 Bajram u Gazi - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bajram u Gazi - 4 Galerija 1/4 >>
U pojasu Gaze zbog rata vladaju glad i tuga zbog gubitka najbližih. Vjernici mole ispred razorenih džamija.

Završetak svetog mjeseca Ramazana obilježava se prekidom posta, ali u pojasu Gaze vladaju nestašice hrane, všemjesečna glad i neuhranjenost. Neki vjernici mole ispred razorenih džamija. U izraelskim bombardiranjima mnogi su izgubili najbliže. Medijima dominiraju poruke očaja, tuge, kao i prkosa, želje za osvetom, te prihvaćanja stradanja kao Božje volje. Procjenjuje se da je u više od pola godine izraelske odmazde ubijeno više od 30 tisuća civila.

"Prethodni bajram bio mi je najbolji u životu jer je moj sin bio uz mene, u mojim rukama, pripremala sam ga. Radila sam za njega sve što je poželio. Željela bih da je uz mene", rekla je majka iz Gaze Amani Mansour.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

"Ovaj bajram je velika rana, bol. Rastanak, mučenje... Bogu hvala. Neka nam Bog da strpljenja zbog našeg gubitka i gubitaka svih mučenika koji su nam dragi", rekla je Palestinka Hanaa Alsatri.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene