Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rakete Sjeverne Koreje moći će dosegnuti teritorij SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova sjevernokorejska raketna baza, koja će biti u mogućnosti lansirati rakete duljeg dometa nego do sada, gradi se u blizini granice s Kinom, izvijestili su južnokorejski mediji, ističući kako će rakete moći dosegnuti i teritorij Sjedinjenih Država.

Informaciju je potvrdio i južnokorejski ministar obrane Lee Sang-hee.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Njemački parlament Iznenađenje u Berlinu Njemački parlament donio zbunjujuću odluku: Ukrajini neće slati moćno oružje

Sjevernokorejski raketni program međunarodnu zajednicu potiče na pitanja o sigurnosti, jer ta država raspolaže arsenalom od 800 balističkih raketa koje mogu dosegnuti Južnu Koreju i Japan te rade na izradi interkontinentalnih raketa još duljeg dometa koje bi mogle dosegnuti i američki teritorij. 

Među njima je oko 200 'Nodong' raketa dosega 1.300 km, koje mogu doprijeti do japanskog teritorija i više od 600 raketa tipa Scud, kratkog dometa koje mogu dosegnuti južnokorejski teritorij.

Ministar Lee je pred zastupnicima parlamenta Južne Koreje u Seulu rekao kako je do sada 80 posto nove sjevernokorejske baze u selu Dongchang-ni izgrađeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene