Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad i reakcija

Rakete iz Libanona na Izrael, SAD oštro osuđuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države oštro osuđuju napade raketama s juga Libanona na Izrael u petak, rekao je glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley.

'Oštro osuđujemo napade kojima se krši poziv na prekid neprijateljstava rezolucijom 1791 Ujedinjenih naroda', rekao je Philip Crowley na dnevnoj konferenciji za novinare američke diplomacije. On je povezao incident s eksplozijom na skladištu oružja Hezbolaha 14. srpnja i rekao da ta dva događaja naglašavaju hitnu potrebu da se oružje u Libanonu stavi pod kontrolu države. Sjedinjene Države također traže da međunarodna zajednica i dalje pruža punu podršku Finulu, UN-ovoj snazi na jugu Libanona.

Pročitajte i ovo Malmo - 3 Totalna opsada FOTO Najviše strahuju zbog jednog nastupa: Na krovovima snajperi, u zraku helikopteri, na ulicama duge cijevi, zatvori ispražnjeni... Rafah Nova ofenziva Izrael izveo zračne napade: Naredio evakuaciju 100.000 ljudi iz Rafaha

S juga Libanona su u petak ispaljene rakete na sjever Izraela na što je Izrael trenutačno odgovorio bombardiranjem jednog libanonskog sela. UN-ova rezolucija 1701 je prihvaćena u kolovozu 2006. radi okončanja otvorenog oružanog sukoba između Izraela i Hebzolaha. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene