Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen za smrt agenta

AMERIKANCI BIJESNI: Opaki narkobos pušten iz zatvora 12 godina ranije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opasni meksički narkobos Rafael Caro Quintero bio je jedan od vođa kartela Guadalajara i prethodnik zloglasnog kartela Sinaloa.

Zloglasni meksički narkobos Rafael Caro Quintero, osuđen za naručivanje mučenja i ubojstva američkog agenta 1985. godine, pušten je jučer iz zatvora što je podiglo tenzije na relaciji Washington - Ciudad de Mexico.

Pročitajte i ovo Monterrey Na sjeveru Meksika Jezivo otkriće na ulicama grada: Pronađeni raskomadani dijelovi tijela, a poruke daju naslutiti što leži u pozadini Ovidio Guzmán López Optužbe za drogu El Chapov sin izručen SAD-u! Naručio ubojstvo pjevačice koja je odbila nastupiti na njegovu vjenčanju

Quintero je odslužio 28 od 40 godina na koje je bio osuđen za mučenje i ubojstvo Enriquea Camarena, agenta američke DEA-e, kada je meksički sud donio odluku da mu se trebalo suditi na državnoj, a ne na federalnoj razini.

Amerikance je Quinterovo puštanje na slobodu razbjesnilo te su najavili poduzimanje koraka da mu se ponovno sudi na američkom sudu.

>> Meksiko: U sukobima policije i naoružanih bandi više od 20 mrtvih

Caro Quintero posebno je poznat u meksičkom narko krugovima. Bio je jedan od vođa kartela Guadalajara i prethodnik zloglasnog kartela Sinaloa kojeg danas predvodi jednako zloglasan Joaquin 'Shorty' Guzman. Camarenino ubojstvo zapravo je bila odmazda za njegovo sudjelovanje u brojnim uspješnim uhićenjima i zapljenama velikih količina droge.

Kako se doznaje iz meksičkog državnog odvjetništva, Quintero ne može biti izručen SAD-u sukladno zakonu prema kojem se meksičke državljane ne izručuje zemljama koje čiji bio im sud mogao dosuditi smrtnu ili doživotnu kaznu kojih u meksičkom zakonodavstvu nema, piše Reuters.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene