Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uzela ga alternativa: Karadžić pije vodu i jede samo biljke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški optuženik, 64-godišnji Radovan Karadžić u odličnom je zdravstvenom stanju, ima krvni tlak 130 sa 80, vegetarijanac je, a organizam čisti tako što 21 dan pije samo vodu!

Liječnik koji je u zatvoru Specijalnog suda pregledao Radovana Karadžića bio je iznenađen odličnim zdravstvenim stanjem ovog haškog optuženika. Krvni tlak mu je idealan, s obzirom na godine.

Pročitajte i ovo Naručivanje kod doktora Imaš pravo, ostvari ga "Pa ne naručujem se na frizuru, trebam liječničku pomoć": Mnogi pacijenti sve nezadovoljniji praksom doktora opće medicine, evo što učiniti Operacija kukova - 5 Na sudu već 10 godina Operacija joj je trebala poboljšati kvalitetu života, a sada je invalid: "Ne mogu si priuštiti ni cipele"

'Nakon šišanja i brijanja Radovan izgleda isto kao i prije 12 godina, kada se posljednji put pojavio u javnosti. Potpuno je sijed i mršaviji, ali njegov izgled nije se mnogo promijenio. Zatvorski liječnik ustvrdio je kako Karadžić nema ni jedan zdravstveni problem, odnosno da je zdrav kao mladić od 25 godina', rekao je jedan od ljudi koji ga čuvaju, te dodao kako bivši predsjednik Republike Srpske gotovo tri tjedna živi samo na vodi.

>> Pravom Draganu Dabiću neprestano zvoni telefon na koji se javlja sa 'Ovdje Radovan'

>> Slučaj Karadžić: Sudac Orie, tužitelj Tiger?

'Liječnicima je ispričao da je na strogoj dijeti i da već 20 dana pije samo vodu! Ova dijeta je način za čišćenje organizma od štetnih sastojaka u hrani! Inače, Radovan već nekoliko godina vodi računa o prehrani. Postao je vegetarijanac, a to je između ostalog, razlog njegovog odličnog zdravstvenog stanja', rekao je čuvar.

Osim fizičkog, on je i dobrog psihičkog zdravlja. Smiruje brata Luku, a svi koji su s njim u kontaktu posljednjih dana iznenađeni su njegovim pozitivnim ponašanjem. Odmah je počeo pripremati obranu u Haagu.

U ćeliji se nalazi sam te nije imao nikakve posebne zahtjeve, tražio je samo svježu vodu. Svakodnevno čita novine i gleda fotografije svoje obitelji koju želi vidjeti prje odlaska u Haag.

'Radovan se borio za opstanak i tako je prilagodio novi život! Znao je da ako se razboli i ode liječniku, da to može biti kraj njegovom skrivanju. Zato nije ni čudno što je izdržao i očuvao sebe u takvim uvjetima, koji su trajali godinama', rekao je liječnik.

Karadžić je, inače, u alternativne vode uplovio 2006. godine, kada je upoznao radiestezista Mina Minića, piše Blic.

Minić kaže da je Karadžić bio njegov učenik, a znanje koje mu je prenio Karadžić je kasnije prakticirao i na tome zarađivao.

Minić kaže da je, kada je došao k njemu, Karadžić bio mnogo neurednijeg izgleda nego što je sad, izgledao je, kaže, kao skitnica, a on ga je primio u svoju kuću jer su i njega, kako kaže, stranci nekad primali u svoj dom pa mu to nije bilo strano.

Minić kaže kako je karadžić bio vrlo znatiželjan, pa ga je upravo on zbog toga nazvao Davidom.

Karadžić ga je, kaže Minić, izvjestio o svojem školovanju u Zagrebu i bavljenju psihoterapijom. No, Minić mu nije vjerovao, pa je isprva sumnjao da se radi o američkom špijunu koji mu želi ideje liječenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene