Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nekome dukati, a nekome lomljeno'

Radnici u Srbiji umjesto plaće dobili zlato

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Umjesto deset plaća, koliko nam je firma bila dužna, dobili smo zlato. Netko je dobio zlatne dukate, a netko je dobio lomljeno zlato.'

Radnici Zlatare Majdanpek neugodno su se iznenadili kada su umjesto plaća dobili zlato, kaže jedna od radnica Milena Vodanović.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

'Umjesto deset plaća, koliko nam je firma bila dužna, dobili smo zlato. Netko je dobio zlatne dukate, a netko je dobio lomljeno zlato', navela je ona u pismu medijima, prenosi B92.

'Ja ne znam kako su nam točno računali, ali znam da sam za deset plaća, koliko mi je firma bila dužna, dobila zlato koje mogu prodati za 60 tisuća ili za 100 tisuća, pa ispada da sam cijeli mjesec radila za 10 000 dinara i plus nisam dobila novac nego zlatnike', kaže ona. Vodanovićeva smatra da takav potez poslodavca nije fer i da su radnici zakinuti, te traži da se cijeli slučaj ispita.

Radnici Konstruktora i dalje se bore za 18 neisplaćenih plaća

Agencija za privatizaciju raspisala je prije nekoliko mjeseci poziv za prodaju Industrije za preradu metala d.o.o. Majdanpek, u okviru koga posluje i Zlatara Majdanpek, ali je postupak prikupljanja ponuda javnim nadmetanjem obustavljen jer nije bilo zainteresiranih i poduzeće nije ni stavljeno na prodaju.

Početna cijena bila je nešto niža od tri milijuna eura. Novi javni poziv za prodaju raspisan je 12. rujna, a početna cijena je prepolovljena. Prema podacima Agencije za privatizaciju na kraju 2013. godine, poduzeće ima 323 zaposlena, negativni kapital je nešto manji od 2,5 milijarde dinara, a vrijednost imovine je procijenjena na oko pola milijarde dinara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene