Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Male količine

VIDEO: Karta širenja radijacije u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radijacija iz japanske nuklearke se širi kao što se može vidjeti i na animaciji koju smo izradili. Radioaktivne čestice, potvrdila su mjerenja, stigle su najprije do Islanda, a potom i u srednju Europu.

Njemački i francuski uredi za zaštitu od radijacije već su pripremljeni. Objašnjavaju - kako količina čestica ne bi trebala imati posljedice za ljudsko zdravlje. Stručnjaci upozoravaju nema mjesta panici.

Pročitajte i ovo Plava laguna Situacija je ozbiljna Evakuirana Plava laguna: Pripremaju se za novu erupciju vulkana Slika nije dostupna Neopravdan strah U Gorskom kotaru zabilježena najveća radioaktivnost u Hrvatskoj, ali nema opasnosti za zdravlje

Razina radijacije nije opasna za ljudsko zdravlje, a pronađena je u filterima za zrak u centru za praćenje radijacije u Reykjaviku. 'Vjerujemo da je došla iz Japana', rekao je Sigurdur Emil Pallsoniz islandskog centra za sigurnost, piše worldbulletin.ne.

>> SAD zabranio uvoz hrane iz Japana, u Tokiju ozračena i voda

>> Japanska katastrofa najskuplja u povijesti

Radioaktivni jod pronađen je i u Kanadi te u zapadnom dijelu SAD-a. 'Pitanje je vremena kada će se radijacija proširi cijelom sjevernom hemisferom', rekao je Andreas Stohl, znanstvenik s norveškog instituta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene