Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajina odbacila optužbe

Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin oglasio se prvi put nakon napada u Moskvi i ustvrdio da su svi napadači i njihovi pomagači uhićeni te da su planirali prebjeći u Ukrajinu.

Javnosti se obratio predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin koji je  pokolj u Moskvi nazvao "krvavim i barbarskim terorističkim napadom" te dodao da su uključeni u taj zločin pokušali pobjeći u Ukrajinu.

"Sva četvorica direktnih izvršitelja, koji su pucali i ubijali ljude, pronađeni su i privredeni. Pokušali su se sakriti i zatim nastaviti prema Ukrajini, gdje je prema prvim informacijama, za njih organiziran prolaz kroz granicu“, rekao je Putin.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

Pročitajte i ovo Oleg Butković O poslovima ministrova brata Butković od Milanovića traži ispriku: "Bilo bi pristojno, ali znam da očekujem previše"

Ukrajina je oštro odbacila takve navode.

Putin je rekao da su još sedam uhićenih osoba bili pomagači. U nedjelju će u Rusiji biti dan žalosti. Putin je obiteljima stradalih izrazio sućut i podršku.

"Teroristi i ubojice od nas mogu očekivati samo jedno, a to je kazna. Naši neprijatelji nas neće razdvojiti", zaključio je obraćanje, prenosi Sky News.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene