Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova razina odnosa

Reakcija Trumpa na Putinovo pismo: "Vrlo lijepo pismo, njegove su misli tako ispravne"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin, u pismu novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu poslanom ovaj mjesec, zatražio je bilateralnu suradnju i "novu razinu" američko-ruskih odnosa, prema kopiji pisma koje je objavio Trumpov tim u petak, javljaju agencije.

"Nadam se da ... ćemo moći - djelujući na konstruktivan i pragmatičan način - poduzeti stvarne korake kako bismo obnovili okvir bilateralne suradnje u različitim područjima kao i podigli suradnju na međunarodnoj sceni na kvalitativno novu razinu", napisao je Putin u pismu 15. prosinca, prema Trumpovu tranzicijskome timu, navodi Reuters.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

Trump je u pratećoj izjavi uzvratio na pismo rekavši "vrlo lijepo pismo od Vladimira Putina; njegove su misli tako ispravne".

On je kazao kako se nada da će obje zemlje moći "živjeti prema tim mislima" a ne "morati ići alternativnim putem".

Odnosi između Washingtona i Moskve su trenutno najgori od kraja Hladnog rata, a predsjednik Barack Obama je uveo sankcije Rusiji zbog njezinih intervencija u Siriji i Ukrajini, navodi agencija AFP.

Trump, koji preuzima dužnost 20. siječnja, je, međutim nekoliko puta pozvao tijekom predizborne kampanje na poboljšanje odnosa i nagovijestio kako bi mogao surađivati s Putinom u borbi protiv islamističkog ekstremizma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene