Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na ujedinjenje

Putin držao posljednji govor, policija uhićivala prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer i novoizabrani predsjednik Vladimir Putin pozvao je sve političke snage da se ujedine kako bi pomogle da se Rusija mirno razvija nakon izbora koji su izazvali napetosti i političke borbe koje su podijelile zemlju.

U svom posljednjem obraćanju parlamentu u svojstvu premijera Putin je pozdravio postignuća svoje vlade istaknuvši da je ona donijela stabilnost, boji životni standard i manju inflaciju. 'Zemlja je prošla kroz napeto razdoblje parlamentarnih i predsjedničkih izbora. I danas se još može čuti jeka povišenih emocija i političkih borbi', rekao je Putin, koji će položiti prisegu za predsjednika 7. svibnja.

Pročitajte i ovo Teško naoružanje slave Dan pobjede FOTO Putin postrojio teško naoružanje i vojsku na Crvenom trgu, zaprijetio Zapadu: "U borbenoj smo pripravnosti!" Inauguracija Vladimira Putina - 4 na vlasti već 25 godina Putin prisegnuo u velebnoj palači optočenoj zlatom: Među gostima i slavni američki glumac

Nekoliko sati prije Putinovog obraćanja, ispred Dume uhićeno je više oporbenih prosvjednika. Nedavni izbori za predsjednika za njih su namješteni, a Vladimiru Putinu donijeli su treći mandat.

>> Putin je dan svoje prisege proglasio neradnim

'Međutim, logika zrele demokracije je ta da izbori završe i nakon toga... uvijek počinje zajednički rad', kazao je on zastupnicima u Dumi sugerirajući da bi njegovi protivnici trebali ostaviti iza sebe političku borbu. 'Mi imamo jednu Rusiju i njezin suvremeni, napredni razvoj mora biti cilj koji će ujediniti sve političke snage u zemlji koje žele raditi na tome', kazao je Putin. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene