Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nećemo napasti NATO'

PUTIN SMIRUJE ZAPAD 'Samo luđak bi se bojao Rusije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Mi nemamo moć, kao što je imaju Europa i SAD, da uvjerimo Kijev da provede sve što je dogovoreno u Minsku", istaknuo je Putin.

'Rusija nije prijetnja NATO-u', poručio je ruski predsjenik Vladimir Putin u intervjuu koji je dao za talijanske novine Corriere della Sera.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

'Toga nema ni u snu, i samo bi luđak pomislio da bi Rusija odjednom htjela napasti NATO', prenosi BBC njegove izjave. Zapadne sile jačaju svoje vojne snage u istočnim europskim zemljama zbog straha od ruskog napada, kao i pojačane ruske aktivnosti u ukrajinskoj krizi. NATO optužuje Rusiju da podupire proruske pobunjenike u Ukrajini, što Moskva već mjesecima opovrgava.

Putin je rekao i kako neke zemlje iskorištavaju strah ljudi od Rusije, da bi prikrile vlastite interese za oružjem, vojskom i novcem.

NEMIRNO NA CRNOM MORU Putin poslao vojne avione zbog američkog razarača

'Nema razloga da se bojite Rusije', rekao je Putin i dodao 'kako se svijet toliko drastično promijenio, da svatko tko ima najmanje razuma ne može ni zamisliti sukob takvih razmjera danas, i da 'postoji puno drugih problema oko kojih se moramo brinuti'.

Sukobi u Ukrajini ne stišavaju se dok ukrajinski predsjednik Petro Porošenko poručuje da je Rusija pojačala svoje snage na granici i u područjima u kojima vladaju proruski pobunjenici.

'Rusija u potpunosti podržava mirovne sporazume iz Minska, ali Kijev ometa njihovu provedbu', izjavio je također Putin.

"Rusija je zainteresirana i stremit će ka osiguranju potpune i bezuvjetne provedbe sporazuma iz Minska", rekao je Putin.

Moskva objavila 'crnu listu' političkih čelnika EU-a

"Smatram da je dokument koji smo dogovorili u Minsku, a njegov je naziv Minsk-2, najbolji sporazum i možda jedini put prema rješenju tog problema. Nikada ga ne bi dogovorili da ga nismo smatrali pravednim, poštenim i izvedivim."

Njegove izjave slijede nekoliko dana nakon izbijanja najtežih sukoba na istoku Ukrajine od postizanja primirja u veljači, što je dovelo u pitanje mirovni sporazum.

On je rekao da nažalost još uvijek ima povremene pucnjave i žrtava, ali da nema sukoba velikih razmjera te da je sada vrijeme za provedbu sporazuma iz Minska.

Vladimir Putin potpisao zakon o "nepoželjnim" nevladinim organizacijama

"Mi s naše strane poduzimamo sve napore i nastavit ćemo to činiti kako bi utjecali na vlasti nepriznatih samoproglašenih republika Donecka i Luhanska. Međutim, ne ovisi sve o nama. Naši europski i američki partneri trebali bi utjecati na sadašnju administraciju u Kijevu. Mi nemamo moć, kao što je imaju Europa i SAD, da uvjerimo Kijev da provede sve što je dogovoreno u Minsku", istaknuo je Putin.

Kako je dalje rekao, problem je u tome da vlasti u Kijevu ne žele pregovarati s pobunjenicima i prekinuli su gospodarske veze s teritorijem pod kontrolom separatista što je prouzročilo humanitarnu katastrofu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene