Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osveta

PUTINOVA 'CRNA LISTA'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskva je objavila popis s imenima europskih političkih čelnika kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, rekao je u petak nizozemski premijer Mark Rutte, ocijenivši da je riječ o reakciji na europske sankcije uvedene nakon pripojenja Krima i sukoba na istoku Ukrajine.

'Rusija je jučer nekim europskim veleposlanstvima poslala popis osoba koje više ne mogu ući na ruski teritorij', rekao je premijer na tiskovnoj konferenciji, dodajući da su na tom popisu i trojica nizozemskih parlamentarnih zastupnika.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Moskva je tu listu s 80 do 90 imena objavila kao odgovor na sankcije i zabranu ulaska na europski teritorij, uvedene Rusiji pošto je u ožujku 2014. anektirala Krim i zbog njezine uloge u ukrajinskoj krizi, rekao je Rutte.

Glasnogovornik europske diplomacije izjavio je za AFP da je Rusija zadnjih mjeseci zabranila ulazak u zemlju nekim europskim političkim čelnicima, ali sve dosad nije htjela objaviti popis tih ljudi.

PUTINOVA NOVA DRŽAVNA TAJNA Prekršiteljima - zatvor

Na tom je popisu i predsjednik liberalne skupine u Europskom parlamentu i bivši belgijski premijer Guy Verhofstadt, rekao je za AFP njegov glasnogovornik Jeroen Reijnen.

'Verhofstadt ne može ući u Rusiju jer je na crnoj listi s još osamdesetak ljudi', rekao je.

Ruski popis se 'ne temelji na međunarodnome pravu, nije transparentan i ne može ga se osporiti (na sudu)', požalio se Mark Rutte. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene