Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba mesti ispred vlastitih vrata'

Putin o uhićenju Assangea: 'To je demokracija?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin izrazio je sumnju u utemeljenost uhićenja osnivača WikiLeaksa Juilana Assangea u Velikoj Britaniji i pitao se 'je li to demokracija?', na konferenciji za novinare.

'Ako se govori o demokraciji, neka budu potpuna. Zašto je Assange u zatvoru? To je demokracija?', pitao se ruski premijer.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na sastanku u Moskvi Plan od 12 točaka Zbog ovoga će Putinu pasti mrak na oči: Ukrajinski dužnosnik objavio što Kijev planira nakon povratka Krima Vladimir Putin Optužbe za ratni zločin Nervoza u Moskvi nakon naloga za Putinovo uhićenje: "Bilo kakva pomoć trebala bi biti kažnjiva"

'Treba mesti ispred vlastitih vrata. Vraćam lopticu našim američkim kolegama', dodao je Putin.

>> Assange ostaje u pritvoru, ali je poslao pismo: 'Ne ubijajte glasnika!'

Američki diplomatski dokumenti koje je objavio WikiLeaks opisuju Rusiju kao korumpiranu zemlje, u demokratskom nazadovanju i otkrivaju da zapadne prijestolnice nemaju puno povjerenje u Moskvu.

Ruski predsjednik Dmitri Medvedev je u razgovoru prije tjedan dana na tv kanalu CNN bijesnio tražeći da 'zapadne zemlje prestanu gurati nos u ruske poslove, pošto Rusija ne gura nos u zapadne poslove, te zaključio da Rusija nimalo ne zaostaje u pogledu sloboda za Sjedinjenim Državama'.

Američki ministar obrane Robert Gates je navodno izjavio da je 'Ruska demokracije nestala, a vlada je oligarhija koju vode službe sigurnosti'.

Britansko pravosuđe odbilo je prihvatiti jamčevinu za 39-godišnjeg Australca uhićena u Londonu. Uhićen je na temelju zahtjeva Švedske jer su ga dvije Šveđanke, WikiLeaksove dragovoljke, optužile za silovanje. Njihov odvjetnik tvrdi da taj slučaj nema nikakve veze s WikiLeaksom ili CIA-om. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene