Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putinov komentar

Putin i Medvedev sukobili se oko Libije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin intervenciju u Libiji usporedio sa križarskim ratovima. Predsjednik Dmitrij Medvedev, pak, kritizirao je Putina zbog toga.

Vladimir Putin je UN-ovu rezoluciju, koja podupire vojnu akciju u Libiji, povezao sa srednjovijekovnim križarskim ratovima. 'Rezolucija je neispravna i manjkava', rekao je Putin radnicima u ruskoj tvornici balističkih raketa. 'Sve dopušta. Podsjeća na srednjovjekovne pozive na križarske ratove', dodao je.

Pročitajte i ovo Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Radni posjet SAD-u Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Istok-2018 Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale

>> Pentagon: Koalicija je uspjela!

>> VIDEO: Amerikanci - 'Dosta je rata!'

>> Britanci žele smaknuti Gadafija, Pentagon to ne želi

Medvedev kritizira Putina zbog izjave o Libiji

No, Putinove riječi nisu 'sjele' ruskom predsjedniku Medvedevu.

Dmitrij Medvedev ocijenio je neprihvatljivim izraz 'križarski rat' koju je Vladimir Putin uporabio govoreći o vojnoj intervenciji zapadnih zemalja u Libiji, što je njegova prva kritika na račun premijera. To je prvi put da se Medvedev i Putin otvoreno razilaze, godinu dana prije ruskih predsjedničkih izbora.

'Neprihvatljivo je rabiti riječi koje izazivaju sraz civilizacija, izraze poput 'križarski rat' i slične. To je nedopustivo', rekao je Medvedev kako su prenijele ruske agencije. 'Treba biti jako oprezan kada se daju izjave o Libiji', dodao je. 'Mislim da (UN-ova) rezolucija odražava i naše tumačenje onoga što se događa u Libiji, ali ne u cijelosti. Zato nismo iskoristili pravo veta', rekao je.

'Potpuno svjesno smo odlučili' ne iskoristiti pravo veta, dodao je. 'Takve sam upute dao ruskom ministarstvu vanjskih poslova i ono ih je poštovalo', kazao je ruski predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene